Nema tko je ne voli

I salata može biti ukusn(ij)a! Ova s pečenom ciklom i fetom spas je za dane kad ne znate što kuhati

 Manuta/Getty Images
Ako želite lagan, a ukusan obrok tada bi ova šarena salata mogla biti dobra ideja

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 35 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 kg svježe cikle
1 žlica maslinova ulja
200 g miješane salate (rukola, potočarka, mladi špinat)
60 g tostiranih oraha
150 g feta sira
1 avokado
60 ml maslinova ulja
2 žlice crvenog vinskog octa
1 žličica meda
1 žličica senfa
1 režanj češnjaka
1 žličica svježe majčine dušice

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

Ciklu dobro operite i odrežite vrh, ali ostavite oko 4 cm peteljke. Narežite je na ploške debljine otprilike 2 cm. U plitku posudu za pečenje stavite ciklu i pokapajte je uljem. Pecite 30 minuta, ili dok ne omekša. Malo ohladite i ogulite koru.

Dok čekate, na suhoj tavi kratko tostirajte orah.

U međuvremenu napravite preljev od crvenog vinskog octa. Stavite maslinovo ulje, ocat, med, senf, usitnjeni režanj češnjaka i majčinu dušicu u staklenku s poklopcem na navoj i dobro protresite.

Toplu ciklu stavite u plitku zdjelu za posluživanje s lisnatim povrćem, na ploške narezanim avokadom i tostiranim orasima. Lagano promiješajte da se sjedini.

Namrvite fetu preko salate, pokapajte preljevom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:00