Trebat će vam:
300 g buče (npr. butternut ili hokaido)
1 manja glavica kelja
2 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice dimljene paprike
1/2 žličice mljevenog kima (po želji)
sol i papar
sok pola limuna
Dodatno: pinjoli i nar, feta sir ili brusnice
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Narezane kockice buče stavite na lim za pečenje, prelijte s 1-2 žlice maslinovog ulja, pospite dimljenom paprikom, kimom, solju i paprom. Dobro promiješajte rukama i pecite 20-25 minuta, dok buča ne postane mekana i lagano karamelizirana. Operite listove kelja, odstranite tvrde drške i narežite ih na tanke trakice. Stavite ih u veću zdjelu, dodajte prstohvat soli i malo limunovog soka pa ih "izmasirajte" rukama 1-2 minute. Kad je buča gotova i malo ohlađena, dodajte je u zdjelu s keljom. Po vrhu pospite tostirane pinjole, a po želji i dodatke poput fete, nara ili brusnica za dozu kontrasta i boje. Pokapajte salatu s malo maslinovog ulja i svježe iscijeđenim limunovim sokom. Lagano promiješajte, kušajte i po potrebi dodatno začinite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....