IDEJA ZA RUČAK

Idealan obrok za sredinu tjedna: Njoki s povrćem gotovi su za samo 20 minuta

 Marko Jan/Getty Images
Poslužite odmah, posuto svježim peršinom ili bosiljkom
Poslužite odmah, posuto svježim peršinom ili bosiljkom

Njoki s povrćem

Trebat će vam:

400 g njoka

2 mrkve

1 tikvica

150 g gljiva

1 veći luk

2 režnja češnjaka

2 žlice maslinovog ulja

sol i svježe mljeveni papar po ukusu

1 žličica sušenog origana ili timijana

svježi peršin ili bosiljak za posipanje

Priprema:

Povrće operite i narežite: mrkvu i tikvicu na tanke trakice ili kolutiće, gljive na ploške, luk i češnjak sitno. Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju i ocijedite. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša, zatim češnjak kratko propirjajte. Dodajte mrkvu, tikvicu i gljive, posolite, popaprite i dodajte začine. Pirjajte 5-7 minuta dok povrće ne omekša, ali ostane hrskavo. Na kraju dodajte skuhane njoke i lagano promiješajte da se povežu s povrćem i aromama. Poslužite odmah, posuto svježim peršinom ili bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2025 23:54