Njoki s povrćem
Trebat će vam:
400 g njoka
2 mrkve
1 tikvica
150 g gljiva
1 veći luk
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni papar po ukusu
1 žličica sušenog origana ili timijana
svježi peršin ili bosiljak za posipanje
Priprema:
Povrće operite i narežite: mrkvu i tikvicu na tanke trakice ili kolutiće, gljive na ploške, luk i češnjak sitno. Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju i ocijedite. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša, zatim češnjak kratko propirjajte. Dodajte mrkvu, tikvicu i gljive, posolite, popaprite i dodajte začine. Pirjajte 5-7 minuta dok povrće ne omekša, ali ostane hrskavo. Na kraju dodajte skuhane njoke i lagano promiješajte da se povežu s povrćem i aromama. Poslužite odmah, posuto svježim peršinom ili bosiljkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....