ŠTO KUHATI?

Ideja za blagdanski ručak: Teleća rebra u umaku od senfa i origana s puslicama od krumpira

 Berislava Picek/Cropix
Pravo je vrijeme da krenete s pripremama za blagdansku gozbu, donosimo prijedlog za bogat blagdanski ručak

Trebat će vam:

900 g telećih rebara

2 žlice maslinova ulja

2 žlice limunova soka

prstohvat mljevenog papra

žlica morske soli

4 češnja češnjaka

200 ml bijelog vina

300 ml temeljca

100 g senfa

svježi origano

Za puslice od krumpira:

1 kg krumpira

50 g maslaca

50 g parmezana

1 jaje

3 žlice rižina brašna

2 češnja češnjaka, protisnutog

sol i papar

U posudu stavite maslinovo ulje, limunov sok, svježi timijan, papar, sol i usitnjeni češnjak. Sve sastojke pomiješajte i dobivenom smjesom marinirajte meso. U marinadi meso ostavite oko pola sata prije pečenja.

U dublju tavu stavite masnoću te zagrijte na laganoj vatri. Stavite meso i ispecite sa svih strana. Pripazite da ne bude nagla vatra da meso ne izgori. Kada je meso dobilo laganu koricu, dodajte vino i pustite da zavrije. Dodajte senf, svježi timijan i nasjeckani češnjak. Posudu poklopite, stavite u pećnicu te pecite oko dva sata na 180 °C, dok meso ne omekša, uz povremeno okretanje i podlijevanje temeljcem. Meso prije posluživanja polijte umakom i pospite svježim timijanom.

Dok se meso peče, skuhajte krumpir. Kuhani krumpir propasirajte i mrvicu ohladite. Dodajte maslac, parmezan, jaje, brašno i češnjak. Sjedinite sastojke, smjesu stavite u slastičarsku vrećicu. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Uz pomoć zvjezdastog nastavka oblikujte puslice od krumpira. Stavite u zagrijanu pećnicu te pecite oko 10 minuta na 180 °C. Poslužite tople uz umak i meso.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:42