PASTA PERICA

Imamo fantastičan recept za spaghette alla chitarra s povrćem i pestom od bosiljka

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Recept za tjesteninu dolazi iz regije Abruzzo, dok je recept za pesto iz Ligurije, a jela su pak skuhana u kuhinji Saše Frida

Trebat će vam:

500 g svježih špageta chitarra
2 mrkve
2 tikvice
50 g sira ricotta
10 cherry rajčica

Priprema:

Recept iz regije Abruzzo. Povrće narežite na tanke trakice i stavite u tavu s malo maslinova ulja i vode od kuhanja tjestenine. Posolite i stavite kuhati istodobno kad i tjesteninu. Kad je tjestenina skuhana, stavite je u tavicu s povrćem, dobro promiješajte da se sve sjedini i poslužite. Preko tjestenine u tanjuru naribajte ricottu, stavite malo pesta, nekoliko narezanih cherry rajčica i list svježeg bosiljka.

Za pesto genovese trebat će vam:

40 mladih listova bosiljka
15 pinjola
15 g sira Parmigiano Reggiano
1/2 režnja češnjaka
10 ml ekstradjevičanskog maslinova ulja
prstohvat soli

Priprema:

Recept iz Ligurije. U mužar stavite malo soli i pola režnja češnjaka koji ste prethodno usitnili nožem. Kad se počne raditi krema, postupno dodajte pinjole. Kad ste pinjole pretvorili u kremu, dodajte malo-pomalo listove bosiljka. Listove nemojte tući, nego batom kružite po mužaru dok se sve ne sjedini u kremu. Potom umiješajte fino nariban sir. Na kraju dodajte maslinovo ulje radi arome, ali i da krema ne bi oksidirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:49