Usred tjedna

Imamo recept za jednostavne patlidžane punjene kvinojom, pinjolima i feta sirom

 iStock
Ovaj ručak, zbog jednostavne i brze obrade namirnica, idealan je za pripremu usred tjedna

Priprema: 30 min
Pečenje: 30 min
Porcija 4

Trebat će vam:

2 velika patlidžana
šalica od 200 ml sirove kvinoje
šalica od 200 ml pinjola
100 g feta sira
2 režnja češnjaka
1 jaje
maslinova ulja
svježih listića peršina

Priprema:

Stavite pinjole u mlaku vodu da malo omekšaju. U cjedilu operite kvinoju hladnom vodom jer će u protivnom biti gorka. Skuhajte je u slanoj vodi (kuhana je kad se počnu nazirati klice) i ocijedite, pa isperite hladnom vodom. Pustite da se cijedi. Ocijedite i pinjole koji su stajali u mlakoj vodi. Uzdužno prerežite patlidžane pa izdubite sredinu. Posolite ih i ostavite stajati sa strane. Jaje pjenasto umutite, pomiješajte ga s kvinojom i pinjolima. Izdrobite feta sir i dodajte ga u mješavinu. Popaprite i oprezno posolite jer je sir slan. Umiješajte i sjeckani peršin te češnjak. Uključite pećnicu na 200 °C. Papirnatim ručnikom upijte tekućinu koja se nakupila u patlidžanima. Poprskajte unutrašnjost s maslinovim uljem, pa patlidžane napunite nadjevom. Stavite ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i pecite tridesetak minuta. Gotove patlidžane dodatno ukrasite listićima peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:00