FILMSKI KLASIK

Imamo recept za koktel koji ispija Marilyn Monroe u slavnom ‘Neki to vole vruće‘

Dominik Bečvardi iz Peaches & Cream pokazao nam je kako spremiti popularni Manhattan

Manhattan se često izdvaja kao jedan od najboljih koktela ikad osmišljenih, a svoju ulogu našao je i u komediji “Neki to vole vruće” s Marilyn Monroe režisera Billyja Wildera. Radnja tog crno-bijelog hita iz 1959. godine odvija se u vrijeme prohibicije, nakon što se dva jazz-glazbenika, Joe i Jerry, upletu u okršaj gangstera u speakeasy baru u kojem se odvija racija.

image

Tony Curtis i Marilyn Monroe u filmu "Neki to vole vruće"

Sunset Box/allpix Press/profimedia

Dvojica glavnih likova, koje su uprizorili glumci Tony Curtis i Jack Lemmon, bježe od opasnosti prerušeni u žene i u prekonoćnom vlaku do Miamija upoznaju Sugar Kane, koju glumi Monroe. Ubrzo se pridružuju njezinu ženskom bendu koji putuje na svirku, a u scenama iz vlaka Wilder je iskoristio Manhattan kako bi dobro nasmijao gledatelje.
image

Tony Curtis i Marilyn Monroe u filmu "Neki to vole vruće"

Lmk/landmark/profimedia

Naime, Sugar Kane u kasni sat u vlaku miješa upravo Manhattan dodajući viski, slatki vermut i bitere ni manje ni više nego u termofor umjesto shakera, čime započinje pravi mali tulum u pidžamama. Želite li isprobati i neki drugi holivudski koktel iz našeg magazina, potražite recepte na poveznici!
image
Marko Miscevic/Cropix

MANHATTAN
50 ml raženog viskija
20 ml slatkog crvenog vermuta
nekoliko kapi aromatskog bittera
1 Maraschino višnja
led
image
Marko Miscevic/Cropix

U čašu za miksanje stavite sve sastojke i led pa miješajte 10-15 puta da se svi sastojci sjedine i da se piće rashladi. Procijedite u čašu, dodajte višnju i poslužite.
image
Marko Miscevic/Cropix

Ako ste savladali klasičnu recepturu i imate želju isprobati nešto novo, neka to bude modernizirana verzija ovog izvrsnog koktela. Barmen Dominik Bečvardi iz Peaches & Cream predlaže da ga spremite dvije vrste viskija i biljnim likerom s mentom.

MANHATTAN BARMENA DOMINIKA BEČVARDIJA
image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:53