Morate isprobati

Imamo recept za šarenu, raskošnu i zasitnu salatu od pečenog povrća s kus-kusom

Ova salata, osim kao brzi ručak ili večera, može vam poslužiti i kao zasitna užina na poslu
 iStock

Priprema: 15 minuta
Pečenje: 40 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

2 mrkve
1 manja butternut tikva
3 manje glavice cikle
1 glavica češnjaka
2 glavice crvenog luka
100 g kus-kusa
3 žlice maslinova ulja
jabučnog octa po ukusu
sol i papar
sjeckanog peršina

Priprema:

Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom. Mrkve očistite. Tikvu ogulite, raspolovite, maknite koštice i narežite na kriške. Ciklu dobro operite. Od glavice češnjaka odvojite režnjeve, ali ih nemojte guliti. Luk očistite i narežite na polovine. Sve povrće poslažite po obliku za pečenje. Poprskajte ga maslinovim uljem, posolite i stavite u pećnicu na 180 °C. Pecite otprilike 40 minuta, odnosno dok povrće ne postane mekano. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte kus-kus, ocijedite ga i prelijte hladnom vodom. Tikvu narežite na kockice. Ciklu ogulite i narežite na kockice. Mrkvu narežite na kockice, očistite češnjak. Pomiješajte sve sastojke. U posudici pomiješajte sol, papar, maslinovo ulje i ocat pa prelijte povrće i kus kus. Ukrasite sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2020 06:49