IDEJA ZA RUČAK

Imamo sjajan recept za pitu s piletinom, pršutom, grahom, kukuruzom i pire krumpirom

 Berislava Picek/Cropix
Priprema ove raskošne pite bit će posebno dobra ideja kada poželite potrošiti ostatke pire krumpira...
Priprema ove raskošne pite bit će posebno dobra ideja kada poželite potrošiti ostatke pire krumpira...

Za pitu s piletinom, pršutom i pire krumpirom trebat će vam:

500 g pilećeg filea
1 velika glavica luka
100 g pršuta
100 g mini rajčica
200 g graha iz konzerve
200 g kukuruza
češanj češnjaka
sol
papar
prstohvat mljevenog čilija
žlica nasjeckanog svježeg peršina
suncokretovo ulje

Za prekrivanje će vam trebati:

500 g krumpira
50 g maslaca
sol
muškatni oraščić

Priprema:

Krumpir ogulite, narežite na kockice te ga stavite kuhati u posoljenu vodu. Kuhan procijedite i pasirajte. Dodajte maslac, muškatni oraščić i malo soli te lagano izmiješajte.

U dubljoj posudi zagrijte ulje. Dodajte na sitno nasjeckan luk. Pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte češnjak, kratko popržite. Dodajte na trakice narezanu piletinu i pršut. Također pržite dok se ispeče meso. Dodajte na polovice narezanu mini rajčicu i kratko popržite. Odmah dodajte kukuruz, grah i začine. Vrlo kratko dinstajte dok se sastojci ne prožmu. Imajte na umu da će se sve još termički obraditi u pećnici. U ovom jelu jestivi je pokrivač pire krumpir. Pire možete oblikovati malom žličicom ili ga stavite u slastičarsku vrećicu i oblikujte nastavkom po želji. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite deset minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Ne treba dulje jer ćete u protivnom isušiti krumpir. Ako želite, prije pečenja krumpir premažite razmućenim jajetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 01:31