IDEJA ZA RUČAK

Imamo sjajan recept za pitu s piletinom, pršutom, grahom, kukuruzom i pire krumpirom

Priprema ove raskošne pite bit će posebno dobra ideja kada poželite potrošiti ostatke pire krumpira...
 Berislava Picek/Cropix

Za pitu s piletinom, pršutom i pire krumpirom trebat će vam:

500 g pilećeg filea
1 velika glavica luka
100 g pršuta
100 g mini rajčica
200 g graha iz konzerve
200 g kukuruza
češanj češnjaka
sol
papar
prstohvat mljevenog čilija
žlica nasjeckanog svježeg peršina
suncokretovo ulje

Za prekrivanje će vam trebati:

500 g krumpira
50 g maslaca
sol
muškatni oraščić

Priprema:

Krumpir ogulite, narežite na kockice te ga stavite kuhati u posoljenu vodu. Kuhan procijedite i pasirajte. Dodajte maslac, muškatni oraščić i malo soli te lagano izmiješajte.

U dubljoj posudi zagrijte ulje. Dodajte na sitno nasjeckan luk. Pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte češnjak, kratko popržite. Dodajte na trakice narezanu piletinu i pršut. Također pržite dok se ispeče meso. Dodajte na polovice narezanu mini rajčicu i kratko popržite. Odmah dodajte kukuruz, grah i začine. Vrlo kratko dinstajte dok se sastojci ne prožmu. Imajte na umu da će se sve još termički obraditi u pećnici. U ovom jelu jestivi je pokrivač pire krumpir. Pire možete oblikovati malom žličicom ili ga stavite u slastičarsku vrećicu i oblikujte nastavkom po želji. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite deset minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Ne treba dulje jer ćete u protivnom isušiti krumpir. Ako želite, prije pečenja krumpir premažite razmućenim jajetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. listopad 2020 14:28