Išleri

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 8

Sastojci

  • ZA TIJESTO
  • 20 dag glatkog brašna
  • 10 dag maslaca
  • 10 dag šećera u prahu
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 1 žumance
  • ZA KREMU
  • 2 jaja
  • 10 dag šećera u prahu
  • 10 dag maslaca
  • 5 dag čokolade; čokoladna ocaklina

Priprema

1. korak

Sve sastojke dobro izmijesite u posudi. Ostavite da se tijesto odmara 30 minuta. Razvaljajte ga na debljinu od 0,5 cm. Modlicom izrezujte i vadite išlere. Rasporedite ih na lim prekriven masnim papirom pa ih pecite 30 minuta na 150 stupnjeva.

2. korak

Za kremu jaja i šećer izmiksajte i kuhajte na pari. U toplu kremu dodajte čokoladu. Malo ohladite i dodajte izrađeni maslac. Pečene išlere ohladite pa na polovicu rasporedite ohlađenu kremu.

3. korak

Išlere s kremom poklopite drugom polovicom išlera.

4. korak

Spojene keksiće namačite u čokoladnu ocaklinu. Mora biti taman toliko stisnuta da vam se ne cijedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:43