Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 8
Sastojci
- ZA TIJESTO
- 20 dag glatkog brašna
- 10 dag maslaca
- 10 dag šećera u prahu
- 10 dag mljevenih oraha
- 1 žumance
- ZA KREMU
- 2 jaja
- 10 dag šećera u prahu
- 10 dag maslaca
- 5 dag čokolade; čokoladna ocaklina
Priprema
1. korak
Sve sastojke dobro izmijesite u posudi. Ostavite da se tijesto odmara 30 minuta. Razvaljajte ga na debljinu od 0,5 cm. Modlicom izrezujte i vadite išlere. Rasporedite ih na lim prekriven masnim papirom pa ih pecite 30 minuta na 150 stupnjeva.
2. korak
Za kremu jaja i šećer izmiksajte i kuhajte na pari. U toplu kremu dodajte čokoladu. Malo ohladite i dodajte izrađeni maslac. Pečene išlere ohladite pa na polovicu rasporedite ohlađenu kremu.
3. korak
Išlere s kremom poklopite drugom polovicom išlera.
4. korak
Spojene keksiće namačite u čokoladnu ocaklinu. Mora biti taman toliko stisnuta da vam se ne cijedi.