NOVO RUHO KLASIKA

Isprobajte kombinaciju slatkog kupusa i fazana u genijalnim i sasvim drugačijim sarmicama

Ove sarmice idealno će se složiti uz okruglice od kruha i kiselog kupusa...
 Berislava Picek/Cropix

Trebat će vam:

8 listova svježeg zelja
400 g mljevenog mesa od fazana
40 g pšenice
50 g svježih vrganja
100 ml vrhnja za kuhanje
50 g luka
50 g maslaca
20 ml soja sosa
2 prstohvata mažurana
10 ml ulja
1 jaje
2 žlice demiglace umaka
sol i papar

Priprema:

Listove zelja kratko blanširajte, u mljeveno meso dodajte soja sos, jaje, prethodno kuhanu pšenicu, vrhnje za kuhanje, maslac, mažuran, sol i papar te dobro izmiješajte u homogenu masu koju stavljajte na listove zelja pa oblikujte sarme. Na ulje dodajte sitno sjeckani luk te ga zažutite. Na luk dodajte na ploške rezane vrganje, kratko pirjajte, posolite i popaprite te sve pokapajte gotovim demiglace umakom. U dobivenu smjesu potopite sarmice i kuhajte 45 minuta na srednje jakoj vatri. Poslužite uz okruglice od kruha i kiselog zelja.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2020 20:24