StoryEditor
ISPROBANI RECEPT

ISPROBANI RECEPT: Pašteta od pilećih jetrica za najbolja druženja!

Ovu paštetu morate poslužiti kao predjelo, vjerujte nam!
 Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

1 kg pilećih jetrica
2 glavice luka
2 glavice ljutike
250 g maslaca
par listića kadulje
sol, papar
1 žličica cimeta
1 zvjezdasti anis

 

Zagreb, 030516.
Proslava 5 rodjendana Dobre hrane na Bundeku.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Na žlici putra ispirjati sitno sjeckani luk, zvjezdasti anis i ljutiku pa im dodati nasjeckane jetrice očišćene od žilica. Podliti s 0,3 ml konjaka i pustiti da alkohol ispari. Jetrica se ne smiju zapeći jer će pašteta biti grudasta. Jetricama dodati cimet pa izraditi paštetu u blenderu i po njoj poslagati popržene listiće kadulje i preliti je pročišćenim maslacem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2020 22:00