JEDNOSTAVNI SASTOJCI

Jaja s gljivama i jesenskim povrćem mogu postati itekako zasitan ručak usred tjedna

 Deposit Photos/
Priprema ovog ručka oduzet će vam svega 20 minuta pa je tako odličan izbor za pripremu usred tjedna
Priprema ovog ručka oduzet će vam svega 20 minuta pa je tako odličan izbor za pripremu usred tjedna

Trebat će vam:

10-ak prokulica
100 g šampinjona
1 režanj češnjaka
Prstohvat sušenog timijana ili dvije grančice svježeg
2 žlice parmezana
2 žlice kiselog vrhnja
Maslinovo ulje
2-3 jaja
Sol i papar

Priprema:

Dobro zagrijte maslinovo ulje, prokulice operite, prepolovite i zapecite ih sa svih strana. Dodajte očišćene i nasjeckane šampinjone, timijan i usitnjeni režanj češnjaka. Pirjajte 10-ak minuta, začinite soli i paprom. Dodajte dvije žlice kiselog vrhnja, pomiješajte. Na povrće razbijte jaja, poklopite i pecite 2-3 minute, dok se jaja ne ispeku. Na kraju pospite sitno ribanim parmezanom, dodajte još soli i papra i poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 09:04