BRZO, A BAŠ FINO

Jaja, špinat, sir, ulje, sol i papar bit će vam dovoljni da napravite zasitan ručak za dvoje, evo kako

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Uz fritatu poslužite krišku tostiranog kruha, salatu po želji ili samo žlicu kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
Uz fritatu poslužite krišku tostiranog kruha, salatu po želji ili samo žlicu kiselog vrhnja ili grčkog jogurta

Trebat će vam:

6 jaja

šaka svježeg špinata

50 g sira (gauda ili feta)

1 žlica maslinova ulja

sol i papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. U tavi kratko propirjajte špinat na ulju. U zdjeli umutite jaja, posolite i popaprite te umiješajte sir. Smjesu prelijte preko povrća i pecite 15-20 minuta, dok se jaja ne stegnu i površina lagano porumeni. Poslužite toplo uz zelenu salatu i krišku kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 06:17