WOK NA NOVI NAČIN

Janjeća jetrica u woku s paprikom, šampinjonima, kukuruzom i svježom tjesteninom

Sve vrste jetrica jeftina su i moćna nutritivna bomba, a među najzanimljivije svakako ubrajamo i one janjeće
 Berislava Picek/Cropix/

Trebat će vam:

400 g janjećih jetrica
100 ml umaka od soje
1 poriluk
veća glavica luka
1 žuta paprika
1 crvena paprika
mini kukuruz
200 g šampinjona
50 g kikirikija
sezamovo ulje
250 g tagliolina (svježa tjestenina)
sol
papar
svježe naribani đumbir
češnjak

Priprema:

Jetrica narežite na trakice i marinirajte u umaku od soje. Dok se jetrica mariniraju narežite povrće - poriluk na kolutiće, luk i papriku na trakice, gljive na četvrtine. Wok najprije dobro zagrijte, dodajte sezamovo ulje te jetrica. Kada se jetrica malo ispeku, dodajte jedno po jedno povrće. Luk i poriluk, zatim papriku, svježe tijesto te gljive. Jelo začinite. Pržite još minutu dvije. Maknite s vatre i umiješajte kikiriki. Servirajte uz dodatak umaka od soje.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. siječanj 2021 10:54