Janjetina u gustom umaku

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1,5-2 kg janjetine
  • 3-4 krumpira
  • 1 patlidžan
  • 2 mrkve
  • 1 veći luk
  • 3-4 češnja češnjaka
  • peršinov list
  • 1l veća konzerva pelata ili 600 g cherry rajčica
  • 2 grančice ružmarina
  • par grančica timijana
  • feta sir
  • maslinovo ulje
  • soli papar

Priprema

1. korak
Kupite janjetinu s kosti ili plećku ukomadu. Pelate ili cherry rajčice ostavite u komadu. Patlidžan presjecite na pola. Mrkvu narežite na deblje kolutove, a peršin u grubo. U nauljenu posudu za pečenje stavite meso koje ste posolili i malo popaprili te nauljili maslinovim uljem.

2. korak
Oko mesa raspodijelite rajčicu, patlidžan, mrkvu, narezan luk, te cijele češnjeve češnjaka, peršinov list , ružmarin i timijan. Posolite. Pecite pokriveno na 150 stupnjeva.

3. korak
Krumpir ispecite zasebno narezan samo na pola pa ga dodajte u posudu. Patnaestak minuta prije kraja dodajte i nekoliko šnita feta sira.

Izdvajamo