RECEPT KOJI TREBA ZAPAMTITI

JANJETINU NIKAD NISTE PRIPREMALI OVAKO: Recept uz koji ćete pripremiti najsočniji janjeći but!

Zagreb, 290319.
Uskrsna jela za prilog Koohaca magazina Dobra hrana.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Mlijeko izvlači ''neugodan'' miris koji janjetina nekada zna imati, a mnogima nije baš najdraža stvar na svijetu...

Umjesto na ražnju ili žaru pripremite janjetinu na drugačiji način. Jednostavan recept za koji će vam garantirati savršeno sočnu i mirisnu janjetinu baš svaki put. Neka se ovog Uskrsa ovaj recept nađe na vašem obiteljskom stolu!

 

Trebat će vam:

1 janjeći but (oko 1kg)
1 jušna žlica maslinova ulja
25 g maslaca
750 ml mlijeka (ovčjeg ili kravljeg)
1 list lovora
1 manja glavica ljubičastog luka
malo timijana
malo muškatnog oraščića
sok pola naranče
sol i papar

Zagreb, 290319.
Uskrsna jela za prilog Koohaca magazina Dobra hrana.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160°C. Začinite janjeći but solju i paprom. Na ugrijanoj tavici na maslacu zapecite meso sa svih strana (morate dobiti lijepu zlatno smeđu boju). Tako pripremljeno meso premijestite u protvan. U lonac stavite mlijeko, dodajte začine kao što su lovor, timijan, muškatni oraščić i narančin sol, a zatim i ljubičasti luk prethodno izrezan na ploške. Ako želite, možete ubaciti i koji češanj češnjaka koji prethodno lagano zgnječite. Dovedite tekućinu do vrenja, a zatim maknite s vatre. Prelijte mlijeko sa začinima i lukom preko mesa, a zatim ga pecite na 160°C, 3 sata. Meso se na kraju mora odvajati od kosti. Poslužite sa šparogama, nekim pireom ili čime vam drago.

Izdvajamo

Iz drugih medija