Rješenje iz pećnice

Jedan za doručak, dva ili tri uz salatu za ručak, muffini od špinata i fete su odličan izbor

 Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto
Za svega pola sata možete imati ukusne zalogaje koji će se svidjeti svim ljubiteljima sira
Za svega pola sata možete imati ukusne zalogaje koji će se svidjeti svim ljubiteljima sira

U ovaj recept možete po želji dodati i drugu vrstu povrća, kombinirati različite sireve te iskoristiti zaboravljene namirnice iz hladnjaka. a rezultat će biti praktični, a ukusni muffini koje možete s lakoćom ponijeti na posao, druženje velikih i malih, izlete, ali i poslužiti za doručak.

Muffini od špinata i feta sira

350 g brašna
300 g špinata
150 g feta sira
2 žlice sitno ribanog parmezana
100 g otopljenog maslaca
300 ml mlijeka
1 jaje
2 mlada luka

image
Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto

Špinat operite, osušite i nasjeckajte. Maslac otopite. U veliku zdjelu stavite brašno, dodajte špinat, feta sir i parmezan i dobro pomiješajte. Dodajte mlijeko, maslac, jaja i sitno sjeckani mladi luk. Ako je potrebno, dodajte još malo mlijeka kako biste dobili gustu smjesu. Smjesu podijelite u kalupu za muffine i pospite s još malo sira po želji. Pecite 20-30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva ili dok ne poprime boju i čačkalica iz muffina izađe čista. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 04:47