StoryEditor
DOBRA IDEJA

Jede nam se nešto slatko i zato radimo mini cheesecake s kupinama i jagodama!

Fingerfood kolači koje je spremila Slavica Šagolj.
 
 Marko Miscevic/Cropix

Savršen desert za vruće ljetne dane!

Za podlogu:

200 g integralnog keksa
3 žlice smeđeg šećera
120 g otopljenog maslaca

Za prvu kremu:

500 g sirnog namaza
sok jednog limuna
2 jaja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer

Za drugu krema:

2 kisela vrhnja
3 žlice šećera
1 vanilin šećer

Za dekoraciju:

100 g jagoda
100 g kupina

Za pečenje:

papirnate čašice za muffine

image
Fingerfood kolači koje je spremila Slavica Šagolj.
 
Marko Miscevic/Cropix

U veći lim za pečenje položite papirnate čašice. Pripremu deserta započnite s podlogom. Kekse usitnite u multipraktiku, keksima dodajte šećer i otopljeni maslac. Dobro sjedinite sastojke. Po jednu veliku žlicu mješavine keksa, maslaca i šećera stavite u svaku čašicu i malo utisnite. Stavite u pećnicu peći 4 minute na 180 stupnjeva. Dok se podloga lagano zagrijava umutite prvu kremu. U posudu stavite sirni namaz, obje vrste šećera, i dobro izmiješajte. Dodajte jaja, izmiješajte, i na kraju ulijte limunov sok. Izvadite papirnate košarice s podlogom od keksa iz pećnice te stavite kremu na njih, oko dvije žlice, ovisno o veličini papirnatog kalupa. Vratite nazad u pećnicu i pecite 20 minuta na 170 stupnjeva. Dok se sastojci peku, pripremite drugu kremu. U posudu stavite kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer i dobro izmiješajte. Nakon 20 minuta izvadite sadržaj iz pećnice te u čašice ulijte drugu kremu. Vratite u pećnicu, koju tada ugasite te ostavite da desert bude 5-7 minuta u pećnici. Nije ga potrebno peći, temperatura koja je u pećnici dovoljna je da se krema malo stisne. Kolač dobro ohladite te dekorirajte voćem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. srpanj 2020 13:56