Jedemo čokoladnu tortu i nismo čuli za loš ponedjeljak!

Pjenasta čokoladna torta oko koje se nećete namučiti

Ponedjeljak, inače dan pod titulom najomraženijeg u tjednu prestaje to biti uz ovo čokoladno “prozračno” iznenađenje. Kažu da je sve bolje s malo čokolade; dobar prijatelj zlata vrijedi ali s čokoladom još i više od toga. Zamislite samo što se dogodi na licima vaših najdražih kad ih probudite ovom delicijom?

Evo što vam je potrebno:

200 g Digestive keksa

100 g maslaca

500 g mascarpone sira

500 ml slatkog vrhnja

200 ml kiselog vrhnja

250 g čokolade za kuhanje

2 žlice kakaa

100 g šećera u prahu

2 vrećice želatine

Sameljite kekse i otopite maslac. Pomiješajte ih. Na dno kalupa za torte koji je obložen papirom i usitnite kekse pa ih ostavite na sobnoj temperaturi (nemojte ih stavljati u hladnjak).

Na pari otopite čokoladu. Ostavite i nju na sobnoj temperaturi.

Želatinu namočite hladnom vodom i ostavite da nabubri. Mascarpone mikserom izradite pa mu postepeno dodajte šećer, kiselo vrhnje, kakao i otopljenu čokoladu.

Želatinu otopite na laganoj vatri, a slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag.

U smjesu s čokoladom prvo dodajte želatinu, a zatim lagano umiješajte i šlag. *(mi smo sve još prelili čokoladom)

Izlijte u kalup i pustite da se stisne najmanje sat vremena, a ako možete pričekati napravite je navečer i pojedite sutradan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:00