GENIJALNO!

Jedini recept za bakalar na bianco koji vam treba je ovaj s pancetom chefa Zirojevića

 Ante Cizmic/Cropix
Bakalaru na bianco zbilja je teško odoljeti, a kada tanjuru dodate još i hrskavu slaninu, priča postaje još malo zanimljivija

Trebat će vam:

400 g mesa kuhanog bakalara
100 g oguljenih krumpira
50 g peršina
30 g češnjaka
300 ml maslinova ulja
80 g pancete
sol i papar

Priprema:

U prigodnu posudu stavite oguljeni krumpir izrezan na krupnije i na krupno rezani kuhani bakalar i stavite kuhati na srednju vatru. Kada krumpir omekša sve procijedite, dodajte na sitno izrezan peršin i češnjak. Dobro podlijte maslinovim uljem i začinite sa soli i paprom. Tucite dok ne dobijete lijepo formiranu kremu. Na tavici prepržite na tanko izrezanu pancetu i pržite dok ne zahrska (postane hrskava), ocijedite i razmrvite na krupnije i pospite po bakalaru. Vruću masnoću prelijte preko bakalara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:33