Peci duplu porciju

Jednom kad probate ovu tanku pitu s krumpirom više je nikad nećete kupovati

 Esin Deniz/Getty Images
Zamijesite tijesto, pripremite punjenje i napravite slasne pite s krumpirom iz tave

Priprema: 45 minuta • Pečenje: 45 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:

450 g brašna
8 g suhog kvasca
260 ml tople vode
1 žličica šećera
½ žličice soli
45 ml maslinova ulja
2 žlice jogurta
500 g krumpira
200 g feta sira
1 žličica ljute paprike
2 žlice peršina
sol i papar
30 ml maslinova ulja

Priprema:

U pola tople vode dodajte šećer i kvasac, promiješajte i ostavite sa strane da se kvasac aktivira.

U posudu prosijte brašno, dodajte sol, maslinovo ulje, kvasac, jogurt i dodajte pola preostale vode. Mikserom zamijesite tijesto i prema potrebi dodajte preostalu toplu vodu. Tijesto treba biti meko i malo ljepljivo. Podijelite ga u osam kuglica i ostavite ih na pobrašnjenoj radnoj površini pokrivene vlažnom krpom da se udvostruče, oko pola sata.

Skuhajte krumpir, ocijedite i zgnječite ga. Dodajte mu izmrvljen feta sir, sitno isjeckan peršin, sol i papar te ljutu papriku. Naraslo tijesto razvaljajte u tanji pravokutnik uz pomoć malo brašna. Lijevu i desnu stranu preklopite da se sastave u sredini, a na sredinu stavite žlicu nadjeva pa preklopite prvo jednom stranom pa drugom.

Oprezno stanjite tijesto, tako da vam nadjev ne izađe sa strane.

Zagrije tavu pa tijesto premažite maslinovim uljem na jednu stranu te ga stavite na tu stranu i peći oko 4 do 5 minuta. Ponovite s drugom stranom.

Jednom kad je tijesto pečeno, premažite ponovno uljem pa poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:34