Slasno i brzo gotovo

Jednom kad probate pileće ražnjiće s ovim umakom, druge više nećete htjeti ni kušati

 Luchezar/Getty Images
Dozvolite svom nepcu da otkrije neke nove okuse, vjerujte, moglo bi vas iznenaditi koliko je ukusno
Dozvolite svom nepcu da otkrije neke nove okuse, vjerujte, moglo bi vas iznenaditi koliko je ukusno

Priprema: 2,5 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

450 g pilećih prsa
6 žlica umaka od sojinog umaka
3 žlice soka limete
2 žlice meda
3 žlice sriracha umaka
3 žličice mljevenog đumbira
4 češnja češnjaka
240 ml pilećeg temeljca
5 žlica kremastog maslaca od kikirikija
svježi korijander
nesoljeni prženi kikiriki

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte 2 žlice umaka, 2 žlice soka limete, po 1 žlicu meda i srirache, 2 žličice mljevenog đumbira i usitnjena 2 režnja češnjaka. Dodajte piletinu narezanu na trakice, promiješajte, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se marinira 2 sata ili preko noći.

Ostavite meso da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta prije pečenja na roštilju.

Ako koristite drvene ražnjiće, potopite ih u vodu 30 minuta prije pečenja.

U srednje velikoj tavi pomiješajte pileći temeljac, maslac od kikirikija, žlicu meda, dvije žlice umaka od soje, dvije žličice srirache, žličicu mljevenog đumbira i dva režnja češnjaka. Pustite da lagano kuha na srednje jakoj vatri, a zatim pustite da kuha, često miješajući, dok umak ne postane gladak i zgusnut. Umiješajte žlicu soka limete i ostavite sa strane.

Zagrijte vanjsku ili unutarnju grill tavu na srednje jakoj vatri.

Piletinu nanižite na ražnjiće i pecite na roštilju dok ne bude pečena, oko 2-3 minute sa svake strane. Pustite da odmori 2-3 minute pa pospite usitnjenim kikirikijem i korijanderom te poslužite uz umak od kikirikija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 08:36