Za dobru krumpir salatu nije potrebno previše sastojaka, a ipak ih valja odabrati pažljivo. Ovog puta odmakli smo se od klasika koji uključuje krumpir, luk, ocat i ulje i napravili zdjelu kremaste salate koja vrlo lako može postati i glavno jelo. Ovoj kombinaciji sastojaka, naime, možete dodati i tunu iz konzerve ili ostatke mesa od jučerašnjeg ručka, sve dobro promiješati i dobili ste novo, zasitno jelo za prste polizati.
Najprije napravite ukiseljenu ljutiku za koju će vam trebati svega tri sastojka i malo vremena. Iako na prvu zvuči komplicirano, ovaj korak oduzet će vam najmanje vremena, a zahvaljujući upravo dodatku ukiseljene ljutike, jelo će biti više nego ukusno. Koristite mladi krumpir, spojite ga s mahunama i jajima, dodajte i krastavac, a potom sve prelijte jednostavnim, aromatičnim, kremastim dressingom.
Za ukiseljenu ljutiku trebat će vam:
tri ljutike
pola žličice soli
3 žlice octa
Salata:
1 kg krumpira (kuhati)
250 grama mahuna (kuhati)
6 jaja (kuhati)
1 krastavac (svježi)
pola komorača (svježi)
sjeckani svježi vlasac
papar
Dressing:
50 g majčine dušice
50 g kopra
2 češnja češnjaka
2 žličice kapara
sol
250 g majoneze
sok 1 limuna
Priprema:
Ljutiku izrezati na tanke listiće, pomiješati sa soli i octom te pustiti da odstoji dok se pripremaju ostali sastojci. Mladi krumpir skuhajte, a mahune kratko blanširajte. Jaja također skuhajte na tvrdo. Komorač izrežite na tanke listiće, krastavac također. Vlasac usitnite. Sve pomiješajte. Majčinu dušicu i kopar nasjeckajte. Pomiješajte majonezu, sok limuna, malo soli, sjeckane kapare i isjeckani češnjak s majčinom dušicom i koprom. Spojite sve segmente recepta.