Domaći ramen
Trebat će vam:
Za juhu (temeljac):
1,5 l temeljca
3 žlice soja umaka
1 žlica miso paste
1 žlica ribljeg umaka (opcionalno)
3 zgnječena češnjaka
5 cm đumbira (ploške)
mala ljuta papričica ili prstohvat chilija
1 žlica sezamova ulja
Za dodatke:
2 pileća zabatka ili filea
4 meko kuhana jaja
200 g ramen/udon rezanaca
poriluk, mrkva, šampinjoni (ili po izboru)
kukuruz
mladi luk
sezam
Priprema:
U loncu zagrijte temeljac i dodajte soja umak, miso, riblji umak, sezamovo ulje, češnjak, đumbir i chili. Kada juha zakuha, smanjite vatru i pustite da lagano krčka oko 30 minuta kako bi se razvile arome. Piletinu kratko popecite na tavi ili skuhajte u juhi, zatim narežite na trakice. Rezance skuhajte prema uputama, jaja prokuhajte 6-7 minuta i prepolovite, a povrće narežite ili kratko propirjajte da ostane sočno. U zdjelice stavite rezance, piletinu, povrće i jaja, prelijte vrućom juhom te pospite mladim lukom i sezamom prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....