Orzo s pečenom piletinom i curry umakom
Trebat će vam:
300 g orzo tjestenine
2 pileća filea
1 luk (sitno sjeckan)
2 češnja češnjaka
1 žlica curry praha
200 ml vrhnja za kuhanje
200 ml pilećeg temeljca
maslinovo ulje
sol, papar
peršin (po želji)
Priprema:
Piletinu začinite solju i paprom, a zatim je ispecite na tavi dok ne dobije lijepu zlatnu boju sa svih strana. Narežite je na tanke trakice i ostavite sa strane. U istoj tavi zagrijte malo maslinova ulja i prepržite luk dok ne postane staklast, zatim dodajte češnjak i curry prah te kratko popržite da začini otpuste aromu. Ulijte temeljac i vrhnje te lagano prokuhajte dok se umak malo ne zgusne. Orzo skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite, dodajte u umak i dobro promiješajte da se tjestenina obloži kremastim curryjem. Poslužite u zdjelicama, na vrh stavite trakice piletine i po želji pospite svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....