OVO MOGU SVI

Jednostavan recept za kruh bez dizanja sa sodom bikarbonom i pivom, sve zamiješate i ispečete

 Vedran Peteh/Cropix/Cropix
Sandra Rončević napravila nam je sjajan kruh koji se ne treba dizati, samo zamiješate sastojke i sve ispečete

380 g glatkog brašna
80 g zobenih pahuljica
2 žličice sjemenki suncokreta
300 ml O'Hara's stouta
3 žličice sode bikarbone
50 ml suncokretova ulja
1 žličica soli
2 žličice meda
80 ml mlijeka

Zagrijte pećnicu na 160 °C i obložite kalup za kruh papirom za pečenje. Pomiješajte suhe sastojke u velikoj posudi, dodajte suncokretovo ulje, mlijeko, stout pivo i med te miješajte dok ne dobijete mokru smjesu. Izlijte je u kalup za pečenje i pospite tijesto s malo zobenih pahuljica, stavite u pećnicu i pecite 35 - 45 minuta. Kako biste provjerili je li kruh pečen, ubodite štapić za ražnjiće u sredinu štruce. Ako izađe čist, onda je kruh gotov, no ako je ostalo tijesta na štapiću, vratite kruh u pećnicu i pecite još nekoliko minuta. Kad je kruh pečen, izvadite ga iz pećnice, zamotajte u čistu kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi. Poslužite s gustim toplim irskim gulašom ili premažite Kerrygold maslacem i uživajte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:55