novi recept

Jednostavan recept za pileću paštetu koji ćete s guštom pripremati za kućna druženja

 Marko Miscevic/Cropix
U pauzi na snimanju gostione Zlatno krilo ponudili su nam ovu paštetu koju nismo mogli prestati mazati na domaći kruh, stiže recept

Pašteta od pilećih jetrica

350 g pileće jetre
150 g luka
2 češnja češnjaka
lovorov list
ružmarin
100 ml prošeka
30 ml suncokretova ulja

ZAČINJENI MASLAC:

200 g maslaca
50 ml konjaka
Worcester umak
50 ml ketchupa
papar l sol
Tabasco
1/4 žličice slatke crvene paprike
200 ml slatkog vrhnja (tučenog u lagani šlag)

Na suncokretovom ulju popržite luk, dodajte očišćenu i narezanu jetru. Kad se jetra zapeče, dodajte sve ostale sastojke po redoslijedu. Podlijte prošekom i prokuhajte kratko. Za sada nemojte soliti. Ostavite da se sve ohladi i izvadite grančice ružmarina i lovorov list. Napravite začinjeni maslac. Ubacite u zdjelu sve sastojke osim šlaga od tučenog slatkog vrhnja i kontinuirano miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Zatim u blenderu sjedinite prethodno pripremljenu jetru i začinjeni maslac pa sve zajedno izradite do kremaste teksture. Kušajte, začinite dodatno po želji pa premjestite u zdjelu i nježno umiješajte prethodno pripremljen šlag. Kad se sve sjedinilo, paštetu premjestite u prigodnu posudu i pustite da se ohladi preko noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:49