BRZI RUČAK

Jednostavan umak od tikvice odličan je dodatak tjestenini, evo kako ga napraviti

 Mariha-kitchen/Getty Images
Osim s tjesteninom, poslužiti ga možete i na kriški kruha u sendviču, pomiješanog s rižom, kvinojom, prosom...
Osim s tjesteninom, poslužiti ga možete i na kriški kruha u sendviču, pomiješanog s rižom, kvinojom, prosom...

Trebat će vam:
1 srednja tikvica
1 šaka tvrdog sira po želji
1 šaka orašastih plodova (badema, pinjola, kikirikija...)
2 žlice limunova soka
1 režanj češnjaka
sol i papar
Priprema:
Tikvicu ogulite i narežite na veće komade pa je ubacite u blender. Dodajte režanj češnjaka, tostirane orašaste plodove, sir. Dio orašastih plodova možete ostaviti i za tostiranje. Izblendajte sve s malo maslinova ulja, kako biste dobili gusti pesto. Po želji dodatno začinite. Tjesteninu skuhajte. Kada je pri kraju, u tavu stavite malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, dodajte 3-4 žlice pesta i sve skupa promiješajte pa dodajte kuhanu tjesteninu. Sjedinite i rasporedite na tanjure. Ako je potrebno, nakon što pestu dodate tjesteninu, dodajte još malo tekućine od kuhanja kako biste dobili lijep umak. Na kraju pospite s još malo tostiranih orašastih plodova i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 14:59