VRIJEME JE ZA BRUNCH

Jednostavne, a slasne i hrskave pogačice od tikvica i ricotte za brzi ručak

 Berislava Picek/Cropix/
Pogačice će se odlično složiti uz umak na bazi rajčice ili pak grčkog jogurta
Pogačice će se odlično složiti uz umak na bazi rajčice ili pak grčkog jogurta

Trebat će vam:

2 srednje tikvice narezane na manje trakice
100 g ricotte
50 g usitnjenog ili naribanog feta sira
1 jaje
sol
papar
prstohvat kajenskog papra
korica jednog limuna
50 g panko mrvica

Za pečenje:

5-7 žlica maslinova ulja

Priprema:

U veliku zdjelu stavite na manje trakice narezanu tikvicu. Ricottu, fetu, jaje i začine pomiješajte u drugoj posudi dok ne dobijete glatku smjesu. Sjedinite sve sastojke te dodajte limunovu koricu i panko mrvice. Sve lagano sjedinite i pustite par minuta da odstoji u hladnjaku. U međuvremenu u tavu stavite maslinovo ulje i zagrijte na laganoj vatri. Od pripremljene smjese oblikujte pogačicu (kao što oblikujte faširance). Stavite na ulje i pržite na laganoj vatri nekoliko minuta sa svake strane. Servirati možete uz umak po želji ili uz domaću šalšu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 15:05