PROBAJ OVO

Jednostavni, hrskavi popečci od prosa i leće dobra su ideja za brzi ručak

 Asife/Getty Images/istockphoto
Leća, proso, zobene pahuljice, batat i koji komadić povrća bit će vam dovoljni da napravite ovaj, zdraviji ručak

Trebat će vam:

180 g kuhane leće

180 g kuhanog prosa

45 g sitnih zobenih pahuljica

2 žlice krušnih mrvica

1 manji batat

pola luka

1-3 režnja češnjaka

pola crvene paprike

četvrt žličice kumina u prahu

pola žličice kurkume

1 žličica soli

prstohvat kajenskog papra

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Batat narezan na kockice ispecite ili skuhajte na pari, nemojte ga kuhati u vodi. Skuhajte leću i proso. Pomiješajte sve sastojke u zdjeli, zatim odvojite pola i u blenderu usitnite. Vratite smjesu u zdjelu pa rukama pažljivo miješajte da dobijete tijesto od kojeg zatim oblikujte popečke. Obložite lim papirom za pečenje i stavite popečke. Pecite ih 10-12 minuta dok ne budu malo hrskavi oko rubova. Izvadite iz pećnice i okrenite. Nastavite peći 8-12 minuta, odnosno dok ne postanu čvrsti. Poslužite u pecivima umjesto burgera, uz jogurt i druge umake ili pak uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 18:38