RECEPT DANA

Jedva smo dočekali sezonu buče, imamo recept za krem juhu koje se uvijek traži tanjur više

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Tajna ove juhe je u dva sastojka - sočnoj, slatko kiseloj naranči i komadićima slanine

Temperature su pale, iz ormara smo izvukli majice dugih rukava i dekice i pravo je vrijeme za kuhanje tople, guste juhe koja grije izvana i iznutra. Kako bismo jesen dočekali kako treba, odlučili smo se za juhu od buče po našem provjerenom receptu.

Iako će vam za pripremu trebati još pokoji dodatak osim same buče, temeljca ili vode, sastojci za ovu juhu neće vas koštati previše, a napraviti možete pun lonac i dio sačuvati za dan kasnije ili odnijeti na posao. Također, umjesto kuhanja, buču možete i narezati na manje komade pa je ubaciti u pećnicu. Na taj će način poprimiti još bolji okus. Dobra ideja bit će dodati i tanak, hrskavo pečeni komad slanine, a na kraju sve zajedno zaokružiti s malo bučinog ulja i sjemenki koje ste prethodno tostirali.

Trebat će vam:

1 muškatna buča

sok jedne naranče

sol

papar

muškatni oraščić

slanina

bučine sjemenke

bučino ulje

malo čili papričice

Priprema:

Muškatnu buču ogulite i izrežite na manje komade. Kuhajte ju u litri vode dok ne postane meka. Kad je kuhana, usitnite ju (zajedno s vodom) štapnim mikserom. Dodajte sok jedne naranče, sol i papar te naribajte malo muškatnog oraščića. Par fetica slanine prepržite na suhoj tavi dok ne postane hrskava. Dodajte ju u juhu. Poslužite s bučinim uljem, bučinim sjemenkama i malo čilija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:22