
Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 800 g jelenjih medaljona
- 200 g suhe slanine
- 250 g miješanih šumskih gljiva
- maslac za premazivanje tave
- 1 dl Cabernet Sauvignona
- začini (sol, šareni papar, češnjak)
- goveđi temeljac
Priprema
1. korak
Jelenje medaljone kratko popržiti na maslacu. Odložiti u poklopljenu posudu na toplo. Na maslac dodati sitno sjeckanu slaninu, gljive i protisnuti češnjak i
miješati nekoliko minuta dok se gljive ne omekšaju i njihova tekućina ne ispari. Zaliti malom količinom temeljca. Pustiti da reducira. Dodati dl Cabernet Sauvignona i pustiti da prokuha, pustiti da se količina umaka prepolovi, dodati meso i kratko vrijeme pustiti da kuha u umaku. Servirati s domaćim njokima od krumpira i čašom crvenog vina.