U slučaju da ste otvorili sezonu kiselog kupusa, ovaj recept morate isprobati. Za New York Times Cooking osmislila ga je Carolina Gelen, Rumunjka koja već nekoliko godina živi u Americi, iznimno je popularna na društvenim mrežama i nedavno je izdala kuharicu ‘Pass the Plate‘, a u pitanju je, zapravo, varijanta sarme, samo bez klasičnog motanja. U svom uvodnom tekstu Carolina naglašava da kiseli kupus jelu daje svježinu i kompleksnost, ali kako, ako vam je pri ruci samo svježi kupus, dodati mu možete malo octa koji će pojačati kiselinu u jelu. Također, napominje i kako je kod pripreme ovog jela važno dobro zapeći meso, tostirati rižu i dobro začiniti temeljac kako bi jelo na kraju bilo bogato i puno okusa.
KAKO PRIPREMITI OVO JELO?
Za pripremu će vam trebati mljevena junetina, basmati riža, luk, slatka paprika, češnjak, konzerva rajčice, kiseli kupus i peršin. U posudu debljeg dna najprije dobro zagrijte ulje, dodajte mljevenu junetinu i sol pa pecite dok ne poprimi lijepu boju i zamiriše. Dodajte rižu, pustite da se tostira tri minute, a zatim dodajte i sitno sjeckani luk. Pirjajte sve zajedno pet minuta. Dodajte sitno sjeckani češnjak i papriku, a na kraju i rajčicu iz konzerve. Sve dobro promiješajte i razbijte rajčicu. Ubacite kiseli kupus, malo tekućine od kiselog kupusa i vodu, ubacite i sitno sjeckani češnjak i vezicu peršina pa sve zajedno dobro začinite soli. Kuhajte 15 minuta. Probajte kako biste znali je li potrebno dodati još soli. Na kraju izvadite vezicu peršina i pospite jelo s malo svježeg peršina koji ste prethodno nasjeckali. Cijeli recept možete pronaći ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....