ŠTO ZA RUČAK?

JELOVNIK ZA ŠTEDLJIVCE: Popečci od riže, pšenice, leće i heljde sa salatom

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Nakuhali smo se za blagdane, no kuhamo i dalje, samo u ovo postpraznično vrijeme ipak nastojimo biti racionalniji.
1 šalica (od 2 dcl) pomiješane riže
pšenice
heljde i leće
1 mrkva
1 ljutika
1/2 konzerve kukuruza
peršinov list
sol
papar
1/2 žličice kurkume
1 žličica mješavine mediteranskih začina (suhi origano, kadulja, majčina dušica, bosiljak)
1 žlica chia sjemenki
brašno
miješana lisnata salata
maslinovo ulje

Zagreb, 181217.
Skromna zimska jela pripremila je Mateja Domitrovic.Grah sa zeljem i kobasicom, salata s piletinom i koromacem, zganci s cvarcima, grilani jeger s lukom, tjestenina s salsom i povrtni popeci na salati.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Skuhati mješavinu riže, leće, pšenice i heljde. Ostaviti da se ocijedi, a kad se malo ohladi, rukama iscijediti ostatak tekućine. Na maslinovu ulju popržiti ljutiku i na sitno naribanu mrkvu pa dodati prethodno skuhanoj i ohlađenoj smjesi. Dodati i nasjeckani peršinov list, mediteranske začine, kukuruz, sol i papar te malo kurkume. Chia sjemenke namočiti desetak minuta u vodi dok ne nabubre pa ih dodati smjesi. Možete raditi i bez chia ili jajeta, no onda radite malo deblje popečke da vam se ne raspadnu. Oblikujte popečke rukama, uvaljajte ih u brašno i pecite s obje strane na masnoći. Lisnatu salatu začinite po želji i poslužite s popečkima koje ocijedite na papirnatom ubrusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:23