OD PIKAVACA DO SLASNIH ZALOGAJA

JESENSKI EKLERI: Napravite slasnu slasticu s kremom od kestena i bijelom čokoladom!

Kuhani ili pečeni - sami po sebi su delikatesa!
 Berislava Picek / Hanza Media

Tijesto:

100 g glatkog brašna
4 jaja
100 g maslaca
2,5 dl vode
prstohvat soli

Nadjev:

2 žutanjka
40 g šećera
25 g glatkog brašna
3 dl mlijeka
štapić vanilije
250 g kesten-pirea

Glazura:

100 g bijele čokolade

 

Zagreb, 271017.
Slatka jela od kestena napravila je Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Za tijesto je potrebno zakuhati vodu s maslacem uz pomoć pjenjače u tekućinu umiješati brašno te dodati prstohvat soli. Miješati dok se ne dobije glatka smjesa, dovoljno je 2-3 minute. Maknuti posudu s vatre i nastaviti miješati dok se smjesa malo ne ohladi. U mlako dodati jedno po jedno jaje i dobro miješati dok smjesa ne postane glatka. Zagrijati pećnicu na 180°C, na pleh za pečenje staviti papir za pečenje. Pripremljenu smjesu staviti u slastičarsku vrećicu i istisnuti na papir za pečenje duge prutiće dužine 7 cm s dosta razmaka. Peći 25 minuta dok tijesto ne požuti. Kad se ohladi, prerezati po dužini, no ne do kraja. Smjesa je dovoljna za 15-18 komada. Paralelno dok se tijesto peku potrebno je skuhati kremu. U posudu uliti mlijeko, dodati žutanjke i šećer i dobro izmiješati pjenjačom te dodati brašno i sjemenke vanilije i sve još dobro promiješati pjenjačom. Tek sada staviti na vatru i skuhati kremu koju kad zakuha treba kuhati 4 minute. Kad se kuhana krema ohladi, dodati kesten pire i dobro izmiješati mikserom. Pomoću slastičarske vrećice napuniti eklere i ukrasiti ih otopljenom bijelom čokoladom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. siječanj 2021 04:19