CHEF KUHA

JESENSKI FAST FOOD: Pohane okruglice od piletine sa sirom

 Damira Kalajžić
Matej Pačar, chef Terminala F, odao nam je recepte s novog menija popularnog splitskog restorana!

Trebat će vam:

200 g mljevenog pilećeg mesa
50 g dimljenog sira
ulje
papar, majčina dušica, mažuran i sol

Smjesa za paniranje:

2 jaja
brašno
250 g krušnih mrvica
sezamove sjemenke

Damira Kalajžić

PRILOG: pohani kolutići luka

Mljevenu piletinu začinite i napravite polpetice (6 u porciji) u koje stavite po 1 kockicu dimsija i oblikujte okruglice. Zatim ih panirajte (brašno-jaja-krušne mrvice) i pržite u dubokom ulju. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru te poslužite s prženim lukom i umacima po želji uz miješanu salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:54