CHEF KUHA

JESENSKI FAST FOOD: Pohani hot dog

 Damira Kalajžić
Matej Pačar, chef Terminala F, odao nam je recepte s novog menija popularnog splitskog restorana!

Trebat će vam:

8 hrenovki
300 g američkog tosta (velike kriške tosta)
150 g tost šunke
150 g tanko narezanog topivog
sira
2 jaja
200 g krušnih mrvica
100 g brašna
2 žlice sezamovih sjemenki
ulje

Damira Kalajžić

Hrenovke skuhajte. Kriškama tosta odrežite koricu pa ga nježno stanjite, odnosno razvaljajte valjkom za tijesto. Na svaki komad tosta stavite krišku šunke, krišku sira pa hrenovke i omotajte ih. Dobivene valjčiće stavite najprije u brašno, potom u jaja i krušne mrvice pa ih pržite na umjerenoj temperaturi u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju. Poslužite ih s raznim umacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:28