OD PIKAVACA DO SLASNIH ZALOGAJA

JESENSKI KESTENI: Desert u čaši

 Berislava Picek / Hanza Media
Kuhani ili pečeni - sami po sebi su delikatesa!

Trebat će vam:

50 g maslaca za čašice
2 žlice krušnih mrvica za čašice
3 jaja
80 g maslaca
100 g kristal šećera
50 g muscovado šećera
120 g brašna od kestena
1 žlica kakaa
1 čajna žličica praška za pecivo
100 ml mlijeka
100 g suhih brusnica

Zagreb, 271017.
Slatka jela od kestena napravila je Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Zagrijati pećnicu na 180°C. Čašice premazati maslacem i posudi krušnim mrvicama. Odvojiti bjelanjke od žutanjaka te u posebnoj posudi izmiksati čvrsti snijeg. Ostaviti sa strane. U drugu posudu staviti žutanjke, miksati s obje vrste šećera, dodati maslac i mlijeko. Smjesi dodati kestenovo brašno, kakao i prašak za pecivo. Mikser zamijeniti pjenjačom te lagano umiješati pjenasto umućen bjelanjak i brusnice. Smjesu uliti u čašice i peći 25 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:10