Obožavat ćete je

Jeste li čuli za pijesak tortu? Preukusna je, gotova u manje od pola sata i za nju ne morate paliti pećnicu

Riječ je o jednostavnom kolaču, koji na stolu izgleda doista raskošno, a okus mu je... najbolje da isprobate

Pijesak torta jedna je od najpoznatijih slastica bez pečenja koja je mnogima obilježila djetinjstvo. Priprema se brzo i jednostavno, što znači da će vam za njenu pripremu, naravno bez hlađenja, trebati tek oko 20-ak minuta. Odličan je ovo desert kojim možete započeti svoje putovanje u svijet slastica, ali i spas za one dane kad vam se ne pali pećnica ili kad nemate previše vremena.

Vidjet ćete, spoj keksa, kokosa, oraha i čokolade, oduševit će sve ljubitelje kolača. Mi smo recept pronašli na popularnom profilu @slatkadomaćica.

Pijesak torta

Trebat će vam:

1 l mlijeka
130 g šećera
4 pudinga od vanilije
200 g maslaca sobne temperature
120 g šećera u prahu
150 g mljevenih plazma keksa
120 g kokosa
170 g mljevenih oraha

Za ganache:
50 g mliječne čokolade
50 g crne čokolade
100 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Od litre mlijeka odvojite 250 ml. U tih 250 ml razmutite pudinge, a ostatak mlijeka stavite da se kuha sa šećerom. Kada mlijeko provrije, dodajte puding smjesu, miješajte i kuhajte dok ne provrije još jednom. Smjesu sad prekrijte prozirnom kuhinjskom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.

Pjenasto umutite maslac i šećer u prahu pa u to dodajte ohlađenu puding smjesu. Sve zajedno dobro umutite i podijelite na tri dijela.

U jedan fil dodajte mljevenu plazmu, u drugi kokos, a u treći orahe. Sada u kalupu veličine 22cm rasporedite filove, prvo keks, pa kokos, a na kraju orah. Ostavite da se ohladi u hladnjaku najmanje dva sata.

Nakon ganache tako što ćete u lončić staviti sve potrebne sastojke, polako zagrijavati uz stalno miješanje dok se čokolade ne otope i sjedine sa slatkim vrhnjem. Radite li ovo inače u mikrovalnoj pećnici, možete i sada, samo pazite na temperaturu. Kad je ganache gotov, polako ga prelijte preko torte i ponovno sve zajedno vratite u hladnjak dok se ganache ne stegne.

Po želji, ukrasite polovicama oraha, pistacijom ili ribanom čokoladom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:25