SALATA ZA RUČAK

Jeste li ikada probali pečene mandarine? Sjajan su dodatak salatama i dobro se slažu uz sireve

 Clarkandcompany/Getty Images
Osim u slatkim jelima, mandarina se odlično snalazi i u slanim kombinacijama, posebice uz dobar sir

Trebat će vam:

2-3 mandarine

suncokretovo ulje

150 g burrata sira (1 kugla)

sjemenke pola nara

25 g očišćenih pistacija

žličica sjemenki koromača

šaka listova mente

balzamični ocat u kremi

maslinovo ulje

krupna sol

papar

Priprema:

Mandarine u kori pažljivo oštrim nožem narežite na kolutove te svaki oprezno ogulite. Premažite kolutove s malo suncokretova ulja sa svake strane. Zagrijte jako tavicu i poslažite kolutove mandarine da se peku po minutu sa svake strane sve dok lagano ne počnu dobivati čak crnu boju. Usitnite pistacije i izvadite sjemenke nara iz kore. Na tanjur rasporedite pečene mandarine, na sredinu stavite burratu koju ste lagano pri vrhu nožem zasjekli te posipajte usitnjenim pistacijama i sjemenkama nara. Posipajte sve s malo krupne soli i paprom, kao i sa sjemenkama koromača koje se prethodno u mužaru kratko zdrobili da puste miris. Rasporedite listiće mente po tanjuru. Polijte žlicom ili dvije maslinova ulja te balzamičnim octom. Poslužite u kruh ili krekere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:47