NE GUBITE VRIJEME U GUŽVAMA

JESTIVI POKLONI: Krekeri od parmezana

 Marko Miščević
Ima li na svijetu osoba koja ne voli dobivati darove? Mislimo da nema.
Ima li na svijetu osoba koja ne voli dobivati darove? Mislimo da nema.
150 g glatkog brašna
50 g ribanog parmezana
50 g maslaca
80 ml slatkog vrhnja
1 mala žličica soli
pola žličice papra
prstohvat mljevene crvene paprike
prstohvat origana

Marko Miščević

U posudu stavite brašno, parmezan, na manje komade narezan hladan maslac i sve ostale sastojke te zamijesite rukama tijesto. Na kraju dodajte slatko vrhnje i zamijesite glatko tijesto. Smjesu oblikujte u kobasicu, umotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na sat vremena. Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje, ohlađeno tijesto narežite na tanke šnite i posložite na papir. Pecite ih oko 5 minuta na temperaturi oko 180 ºC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 12:22