NE GUBITE VRIJEME U GUŽVAMA

JESTIVI POKLONI: Krekeri od parmezana

 Marko Miščević
Ima li na svijetu osoba koja ne voli dobivati darove? Mislimo da nema.
150 g glatkog brašna
50 g ribanog parmezana
50 g maslaca
80 ml slatkog vrhnja
1 mala žličica soli
pola žličice papra
prstohvat mljevene crvene paprike
prstohvat origana

Marko Miščević

U posudu stavite brašno, parmezan, na manje komade narezan hladan maslac i sve ostale sastojke te zamijesite rukama tijesto. Na kraju dodajte slatko vrhnje i zamijesite glatko tijesto. Smjesu oblikujte u kobasicu, umotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na sat vremena. Na pleh za pečenje stavite papir za pečenje, ohlađeno tijesto narežite na tanke šnite i posložite na papir. Pecite ih oko 5 minuta na temperaturi oko 180 ºC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:19