MRZLO LJETO 2023.

Još jedan odličan način kako ubaciti bobičasto voće u slastice - kombinirajte ga sa sladoledom!

Recept u nastavku dobar je razlog da izvadite kalupe za ledene poslastice na štapiću van iz ormara i bacite se na posao

Kada otkrijete provjereno dobar recept za domaći sladoled od vanilije, vrijeme je za igru sa sastojcima! Pripremite sladoled na štapiću u koji ćete ubaciti i svježe borovnice, a nemojte propustiti dodati i limunov sok, med i cimet za dodatnu aromu. Naša suradnica Slavica Šagolj u smjesu je ubacila i bijelu čokoladu te ekstrakt vanilije, a svi su štapići, povjerila nam je, nestali u tren oka. Više ideja što možete još pripremiti ovog ljeta od ledenih slastica nađite na poveznici.

SLADOLED OD VANILIJE I BOROVNICA NA ŠTAPIĆU
250 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
250 ml slatkog vrhnja
50 g otopljene bijele čokolade
prstohvat cimeta
pola žlice meda
1 žlica limunova soka
1 žlica ekstrakta vanilije
1 vanilin šećer
prstohvat soli
350 g svježih borovnica

image
Berislava Picek/Cropix

Borovnice dobro operite pod mlazom hladne vode. Oprane osušite kuhinjskim papirom da uklonite svaku kapljicu vode. U veću posudu ulijte kondenzirano mlijeko i slatko vrhnje te lagano promiješajte pjenjačom. Dodajte otopljenu čokoladu, začine i limunov sok. Lagano umiješajte borovnice. Žličicom napunite kalupe za sladoled te ih stavite u zamrzivač minimalno četiri sata prije posluživanja, a idealno preko noći. Radi lakšeg vađenja kalup prije posluživanja stavite nekoliko sekundi u toplu vodu.

Ovaj i brojne druge recepte za sladolede, slastice i razna ukusna jela pronađite u novom broju magazina Dobra hrana, uz koji svim čitateljima darujemo i Quick and Easy Kotanyi začinske mješavine!

image

Dobra hrana 6/2023

Fotografija Berislava Picek/Cropix, Naslovnica Vesna Veselić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:59