Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 200 g graška
- 200 g brokule
- tri žlice maslinova ulja
- 1 krumpir
- 1 glavica crvenog luka
- 1 mrkva
- sol i papar
- 1/4 šalice nasjeckanog kopra
- 1/2 žličice chilija
- voda
- popržene kockice starog kruha
Priprema
1. korak
U loncu zagrijte ulje, na ulju popržite luk na male kockice, dodajte naribanu mrkvu i pričekajte dok sve dobro ne uvene. Na luk i mrkvu stavite grašak, brokulu i nasjeckani krumpir na kockice, neka se sve dobro zapeče. Prelijte povrće vodom i pustite da se kuha oko pola sata. Dodajte papar, sol, nasjeckani kopar i chili.
2. korak
Kada povrće omekša, usitnite ga štapnim mikserom, dok juha ne postane glatka. Ako nemate štapni mikser, prije pripremanja povrće nasjeckajte na što manje kockice, na taj način ćete postići gustoću. Prije serviranja na tavi popržite stari kruh na kockice, stavite ga u juhu netom prije serviranja, prelijte maslinovim uljem i pospite nasjeckanim koprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....