Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 4 srednje velika krastavca
- 7 dcl vode
- 1 veći luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 krumpir
- šalica nasjeckanog kopra
- 1 dcl kiselog vrhnja
- sok pola limuna
- šaka mente
- papar u zrnu
- sol
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Ogulite krastavce, prepolovite ih i žličicom izdubite sjemenke. Narežite ih na deblje polumjesece i stavite na stranu.
2. korak
Nasjeckajte luk na sitno i pirjajte na maslinovu ulju u većoj posudi. Kad se luk lagano zažuti ubacite sjeckani češnjak, krumpir narezan na kockice, krastavce i svježu mentu.
3. korak
Sve još malo pirjajte na laganoj vatri i dodajte sol i papar po želji.
4. korak
Nakon nekoliko minuta ulijte vodu i kuhajte dok krumpiri ne omekšaju. Maknite s vatre, dodajte nasjeckani kopar i limunov sok. Sve prebacite u blender ili usitnite štapnim mikserom.
5. korak
Pred kraj umiješajte kiselo vrhnnje te ukrasite prženim komadićima kruha i grubo sjeckanim koprom.
6. korak
Savjet: Ako juhu želite poslužiti hladnu, kuhajte je bez krumpira i stavite je na hlađenje nekoliko sati. Umjesto kiselog vrhnja možete umiješati i jogurt. Takvoj laganijoj varijanti ne treba limunov sok jer će jogurt dati dovoljno kiselosti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....