![34341555](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/07/24/k_34341555_640.jpg)
Sastojci:
2-3 veća krastavca (oko 50 g) 250 ml tekućeg jogurt 1 cijeđeni limunov sok naribana limunova korica mljevena čili papričica svježe mljeveni papar komorač (bolje svježi) |
![Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha krastavac
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/26/9/hladne_juhe3-260814.jpg)
Priprema:
Krastavce ogulite i narežite na manje kockice, a potom u blender ubacite i sve ostale sastojke. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako volite malo rjeđu juhu, dodajte još malo jogurta. Ova juha posebno dobro prija hladna te je prije posluživanja ohladite u hladnjaku najmanje 45 minuta. Poslužite s malo posipanog svježeg komorača i papra u granulama te nekoliko kapi maslinova ulja.
Svidio vam se recept? Pročitajte još kako pripremiti juhu od graška i mente, juhu od mrkve i naranče i juhu od maga i kozica.