Juha od krastavca, jogurta i komorača

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

2-3 veća krastavca (oko 50 g)
250 ml tekućeg jogurt
1 cijeđeni limunov sok
naribana limunova korica
mljevena čili papričica
svježe mljeveni papar
komorač (bolje svježi)

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha krastavac
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Priprema:

Krastavce ogulite i narežite na manje kockice, a potom u blender ubacite i sve ostale sastojke. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako volite malo rjeđu juhu, dodajte još malo jogurta. Ova juha posebno dobro prija hladna te je prije posluživanja ohladite u hladnjaku najmanje 45 minuta. Poslužite s malo posipanog svježeg komorača i papra u granulama te nekoliko kapi maslinova ulja.

Svidio vam se recept? Pročitajte još kako pripremiti juhu od graška i mente, juhu od mrkve i naranče i juhu od maga i kozica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:10