![34370377](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/07/18/k_34370377_640.png)
Sastojci:
2 veća manga 1-2 glavice luka maslinovo ulje malo kokosova mlijeka (po želji) 200 ml vrhnja za kuhanje 3 jušne žlice meda svježe naribani đumbir (po želji) svježe mljeveni papar i sol |
![Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha mango.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/26/9/hladne_juhe9-260814.jpg)
Priprema:
Ovu pomalo egzotičnu juhu pripremit ćete na sljedeći način: na malo maslinova ulja i luka nekoliko minuta prodinstajte mango, zatim dodajte malo kokosova brašna te med. Okrenite nekoliko puta kako bi se svi sastojci proželi. U blender stavite tako pripremljen mango, malo kokosova mlijeka (možete i običnog mlijeka te mu dodati još malo kokosova brašna) i 1 dl vrhnja za kuhanje pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Zatim začinite po želji solju, svježim paprom, a za slatkastu notu dodajte još malo meda. Ovu juhu možete jesti hladnu, a poslužite s kozicama koje ste prethodno tostirali na tavici.
Svidio vam se recept? Pročitajte još kako pripremiti juhu od graška i mente i juhu od mrkve i naranče.