Juha s kiselim kupusom, lećom i kukuruzom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1/2 kg rezanog kiselog zelja
  • 3 dimljene kobasice, narezane na kolutiće
  • 3 krumpira
  • 2 mrkve
  • 2 korijena peršina
  • 1 manja konzerva kukuruza
  • 1 konzerva leće
  • 1 čajna žlica crvene mljevene paprike
  • 1 jušna žlica brašna
  • 2 lista lovora
  • malo maslinova ulja
  • sol i papar

Priprema

1. korak

U zdjeli za juhu, na malo ulja, popržite kolutiće kobasica dok blago ne posmeđe. Dodajte mrkvu i peršin te pirjajte nekoliko minuta na laganoj vatri. Dodajte krumpir, kiseli kupus i listove lovora. Pirjajte dalje te nakon nekoliko minuta dodajte vodu da prekrijete sastojke. Kuhajte oko pola sata.

2. korak

Ako je potrebno, dodajte vode. Pred kraj kuhanja dodajte isprani kukuruz i leću. Na malo maslinova ulja popržite brašno i crvenu papriku, dodajte sol i papar te umiješajte u juhu. Kuhajte još 10-ak minuta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 15:15