Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1/2 kg rezanog kiselog zelja
- 3 dimljene kobasice, narezane na kolutiće
- 3 krumpira
- 2 mrkve
- 2 korijena peršina
- 1 manja konzerva kukuruza
- 1 konzerva leće
- 1 čajna žlica crvene mljevene paprike
- 1 jušna žlica brašna
- 2 lista lovora
- malo maslinova ulja
- sol i papar
Priprema
1. korak
U zdjeli za juhu, na malo ulja, popržite kolutiće kobasica dok blago ne posmeđe. Dodajte mrkvu i peršin te pirjajte nekoliko minuta na laganoj vatri. Dodajte krumpir, kiseli kupus i listove lovora. Pirjajte dalje te nakon nekoliko minuta dodajte vodu da prekrijete sastojke. Kuhajte oko pola sata.
2. korak
Ako je potrebno, dodajte vode. Pred kraj kuhanja dodajte isprani kukuruz i leću. Na malo maslinova ulja popržite brašno i crvenu papriku, dodajte sol i papar te umiješajte u juhu. Kuhajte još 10-ak minuta